Aquesta tarda en Ricard Cáceres, cuiner de Canet, ens ha ensenyat a fer galetes al menjador de l'escola. Cadascú ha portat els seus ingredients i ens hem divertit amb els nostres fills preparant i menjant galetes.
veure més fotos
Cookies de xocolata
Ingredients:
400 Grs. Farina
6 Grs. Sal
5 Grs. Llevat royal
200 Grs. Mantega
150 Grs. Sucre
200 Grs. Sucre morè
2 Un. Ous
340 Grs. Xocolata 70 % de cacau
Preparació:
Barrejar en un bol la farina, la sal, els dos sucres i el llevat, afegir la mantega fosa i després els ous un a un mentre ho anem treballant amb les mans. Per últim, afegir la xocolata trossejada.
Deixar reposar a la nevera entre 6 i 8 hores.
Fer una bola amb les mas, donar la forma de galetes esclafant una mica amb les mans, posar-les sobre un paper a una safata per fornejar i coure al forn a 180ºC aprox.
Si la galeta ha quedat ben seca es pot guardar fins 3 setmanes.
Speculaas +info
Ingredients:
125 Grs Sucre morè
125 Grs Mantega
50 Grs Llet
14 Grs Mel
200 Grs. Farina
2 Grs. Sal
4 Grs Llevat
Barreja d’espècies per a speculaas (opcional)
Preparació:
Barrejar en un bol el sucre morè, la farina, la sal i el llevat.
Afegir la mel, la mantega una mica desfeta i mentre anem treballant afegirem la llet fins que ens quedi una massa homogènia.
Si hi volem posar les espècies ho farem al final de tot, la quantitat va al gust del consumidor.
Deixar reposar una mica a la nevera per a que la massa endureixi.
Un cop reposada la massa fer-ne boles petites i posar-les en una safata de forn, esclafar-les una mica amb la mà i coure-les a 180ºC uns 10 minuts aproximadament.
Si es vol, es pot posar a sobre de les galetes unes ametlles senceres o laminades abans de coure-les al forn.
Espècies per a speculaas:
- Canyella
- Clau
- Nou moscada
- Gingebre
- Cardamom
- Coriandre
- Anís
- Regalessia en pols