L’AFA de l’escola el Turó del Drac és una entitat que agrupa voluntàriament a les famílies de l’escola amb la finalitat principal de promoure la participació i contribuir a la millora de la qualitat de la nostra escola.
Aquest recolzament el donem de moltes maneres:
organitzant activitats extraescolars i el servei d’acollida
col·laborant en l’organització de les festes tradicionals del calendari escolar
impulsant la Colla gegantera del turó del drac i el nostre gegant Crestes
establint un diàleg amb mestres i equip directiu per tractar els temes que afecten a totes les famílies
proposant activitats i fent suggeriments en relació amb el funcionament de l’escola
ajudant a l’escola en la millora de les instal·lacions i l’adquisició de materials i equipament

Entra a l'apartat Fes-te’n soci/a!

6 de març del 2023

Jornada 8M

NO PUC SER ALLÒ QUE NO CONEC és la jornada que es portarà a terme a l'escola en horari lectiu, amb motiu del 8 de març (8M), Dia Internacional de la Dona.

Aquesta jornada s'ha gestat a la Comissió d'Igualtat i Convivència de l'AFA amb col·laboració i aprovació del Claustre de l'escola. 

L'objectiu d'aquesta jornada és trencar barreres i estereotips sexistes en el món laboral, ampliant el ventall de professions que tenen i es plantegen les nenes a l'hora de decidir què volen ser de grans.
Hem entrat en contacte amb dones voluntàries del Turó que ocupen professions històricament masculinitzades, per poder mostrar referents a les nenes i animar-les a que poden ser allò que vulguin.

Volem obrir debat a les aules, d'aquesta jornada en pot aprendre tota la comunitat del Turó: infants, docents i famílies.

Considerem que és molt important visibilitzar la varietat de professions que existeixen, i com totes i cadascuna d'elles pot ser realitzada per qualsevol persona, independentment del seu sexe, en definitiva fer entendre que no hi ha feines de dones i feines d'homes.

La proposta ha tingut molt bona acollida, i volem agrair a totes les dones que s'han posat en contacte amb nosaltres, sense vosaltres ho hauria estat possible! Ens veiem el 8M!

Professions que s'exposaran:

  • Antropòloga (Sarah Boix): antropòloga sociocultural, investigadora a la Universitat Autònoma de Barcelona i professora d'antropologia a la Universitat de Manresa. .
  • Arqueòloga (Raquel Badia): llicenciada en història i arqueologia. Especialitzada en Egipte (egiptologia).
  • Jardinera (Carmen León): treballa com a jardinera en una professió altament masculinitzada
  • Directora General Adjunta (Isabel Martín): accionista i consellera d'un grup empresarial català dedicat a l'exportació de productes químics al nord d'Àfrica, concretament, Algèria, Marroc i Tunis. Consultora d'internacionalització d'empreses.
  • Dissenyadora (Andrea Ayala): dissenyadora de moda amb una marca pròpia i professora de disseny.
  • Enginyera Tècnica (Vanessa Moncayo): enginyera tècnica industrial en química i doctora en química supramolecular. Treballa a l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) com a Project Manager del Pla Complementari de Biotecnologia aplicada a la Salut. 
  • Informàtica (Nerea Tomàs): treballa com a Backend Engineer en el portal coches.net, que forma part d'Adevinta, l'empresa més gran de classificats en línia d'occident, amb la missió d'ajudar a milions de persones a trobar allò que busquen en els moments més vitals de la seva vida. 
  • Analista de dades (Gemma Serra): treballa com a Data Business Partner a Schneider Electric, multinacional francesa fabricants de material elèctric. Entre les seves tasques, elabora anàlisis de dades i ajuda l'empresa en la seva transformació cap a un model més digital i un enfocament data driven. 
  • Matemàtica (Maria Aguareles): enginyera industrial i doctora en matemàtiques. Investigadora en l'àmbit de les ciències ambientals fent models matemàtics per estudiar i descriure les propietats de diferents filtres de gasos i components contaminants per tal de millorar-ne l'eficiència, obtenir materials reciclables, etc