L’AFA de l’escola el Turó del Drac és una entitat que agrupa voluntàriament a les famílies de l’escola amb la finalitat principal de promoure la participació i contribuir a la millora de la qualitat de la nostra escola.
Aquest recolzament el donem de moltes maneres:
organitzant activitats extraescolars i el servei d’acollida
col·laborant en l’organització de les festes tradicionals del calendari escolar
impulsant la Colla gegantera del turó del drac i el nostre gegant Crestes
establint un diàleg amb mestres i equip directiu per tractar els temes que afecten a totes les famílies
proposant activitats i fent suggeriments en relació amb el funcionament de l’escola
ajudant a l’escola en la millora de les instal·lacions i l’adquisició de materials i equipament

Entra a l'apartat Fes-te’n soci/a!

Comissió Menjador

Vetllem pel correcte funcionament del servei de menjador, perquè els nostres fills i filles puguin gaudir d’una alimentació de qualitat a l’escola i un bon temps de lleure durant l’espai de menjador. 

Els nostres objectius

Potenciar l’alimentació saludable amb productes de proximitat i ecològics, reduint el malbaratament alimentari i els sucres.
Vetllar perquè a les estones de lleure durant el temps de menjador es fomenti el respecte, la tolerància i la convivència
Garantir que el projecte pedagògic de l’empresa de menjador comparteixi els valors de la nostra Escola, i que es fomentin activitats relacionades amb els bons hàbits alimentaris, la sostenibilitat, la diversitat, la igualtat, etc. 
Impulsar la comunicació amb les famílies i gestionar les seves consultes i suggeriments per la millora contínua del servei.

Què fem?

Conjuntament amb la direcció de l’escola fem un seguiment de tots els aspectes relatius a aquest servei.
Un cop al mes fem una reunió amb la direcció de l’escola i l’empresa de menjador en la que revisem els menús, traslladem els comentaris i suggeriments que ens fan arribar les famílies, tractem incidències i propostes de millora del servei. 
Fem visites periòdiques al menjador: 
- comprovem la qualitat i quantitat del menjar que se serveix als nostres fills i filles i l’estat de les instal·lacions i de l’equipament, així com l’ambient dins l’espai de menjador (soroll, neteja, etc). 
- Parlem amb el personal de cuina per conèixer com es cuinen els diferents plats i quina acceptació tenen entre els infants.
- Observem el funcionament dels diferents torns de menjador
- Pel que fa al monitoratge, revisem que es respectin les ràtios, observem el desenvolupament de la seva tasca, des de la gestió dels àpats fins al tracte amb els infants i la dinamització del temps de lleure
- Parlem amb l’alumnat i recollim els seus comentaris (què és el que més els agrada, el que menys, quina és la seva opinió sobre els àpats, sobre les activitats proposades, etc).

Contacta amb la comissió 

Si vols fer-nos arribar comentaris, propostes, inquietuds o dubtes ens pots enviar un correu electrònic a menjador.afa@turodeldrac.cat (indicant el teu nom i el curs dels teus fills/es, per poder-te atendre millor).

Notícies relacionades amb la comissió de menjador

Aquest curs 2022-2023, el Departament d’Ensenyament i la Direcció de l’Escola han cedit, per un any, la gestió del servei de menjador a l’AFA, per tal que poguéssim contractar una nova empresa per realitzar aquest servei. 
La selecció de l’empresa de menjador ha estat consensuada entre la comissió de menjador de l’AFA i la direcció de l’Escola. A l’hora d’escollir hem prioritzat aspectes com la qualitat i l’origen dels productes (ecològics, frescos i de proximitat), l’elaboració d’àpats saludables i equilibrats, i el projecte pedagògic (formació del monitoratge, activitats amb valors, respecte pel medi ambient,...). 

Tenint en compte tots aquests aspectes, l’empresa seleccionada ha estat Ecoarrels https://ecoarrels.cat/   

Us deixem una petita presentació de la reunió que vam fer el mes de maig per conèixer la nova empresa i us adjuntem la normativa de menjador.