L’AFA de l’escola el Turó del Drac és una entitat que agrupa voluntàriament a les famílies de l’escola amb la finalitat principal de promoure la participació i contribuir a la millora de la qualitat de la nostra escola.
Aquest recolzament el donem de moltes maneres:
organitzant activitats extraescolars i el servei d’acollida
col·laborant en l’organització de les festes tradicionals del calendari escolar
impulsant la Colla gegantera del turó del drac i el nostre gegant Crestes
establint un diàleg amb mestres i equip directiu per tractar els temes que afecten a totes les famílies
proposant activitats i fent suggeriments en relació amb el funcionament de l’escola
ajudant a l’escola en la millora de les instal·lacions i l’adquisició de materials i equipament

Entra a l'apartat Fes-te’n soci/a!

26 de juny del 2013

RECORDATORI EXTRAESCOLARS 2013-2014

Pels que encara no us heu decidit anoteu que els propers dies d'inscripcions seran:
- Dia 10 setembre amb les portes obertes.
- Del 12 al 20 de setembre, dins de l'horari d'AMPA: Dilluns i divendres de 15:30 a 17:30 h i Dimecres de 9:00 a 10:00 h.
Per fer efectiva la inscripció s’haurà d’abonar la quota del primer mes en efectiu. Recordeu que les places són limitades i que l’ordre d’assignació de places dependrà exclusivament de l’ordre de pagament.


Descripció de la activitat:

DIBUIX:
Conèixer les diferents tècniques de dibuix i experimentar amb la pintura segons l’edat de cada alumne.
 
HIP-HOP - CRISTIAN VALLHONESTA: Aprendre diferents moviments al ritme de la música incloent moviments de rap.

TABALERS CRESTES: Conèixer els ritmes basics dels temes de cercavila per poder acompanyar en Crestes a les seves sortides.
Els nens que es matriculin en aquesta activitat hauran de portar el seu timbal. L’AMPA posarà a disposició de les famílies timbals de segona mà a un preu molt econòmic. A més a més, en el moment que el nen deixi l’extraescolar l’AMPA donarà l’opció de recomprar els instruments per tal de que siguin  reutilitzats. 

INICIACIÓ A L’ESPORT: Coordinació, lateralitat, control del moviment, orientació en l’espai i el temps i convivència amb els companys.

ANGLÉS: Iniciar els infants  en el coneixement de la llengua anglesa mitjançant jocs i cançons.

TEATRE INFANTIL: Treballar la comunicació verbal i gestual.

TEATRE PRIMARIA: Crear una obra de teatre amb els seus personatges. Aprendre el personatge assignat.

TENNIS: Pràctica global del joc: introduir el concepte d'oposició perquè l’alumne capti l’essència del joc, sempre amb col•laboració per mantenir la pilota en joc

MÚSICA: Acostar la música als alumnes, iniciar-los i sensibilitzar-los en el seu coneixement.

MULTIESPORT: Exercicis d’iniciació adaptats a l’edat dels alumnes per tal de que coneguin els conceptes bàsics i les normes de diferents esports.

EXPERIMENTEM AMB L’ART: Experimentar a través dels colors, materials i sentits tot expressant els sentiments mitjançant diferents tècniques artístiques. Divertir-se a partir de l'art.

JUGUEM AMB L’ATLETISME: L’objectiu principal d’aquesta activitat és introduir els nens a l’atletisme a través del joc, tot proporcionant-li una iniciació esportiva a partir de les diferents modalitats atlètiques: salts, llançaments, curses...
Des del nostre punt de vista crear hàbits esportius permanents, ja sigui en l’àmbit competitiu, lúdic o recreatiu no només afavoreix la salut física si no també la mental, relaxant i predisposant al nen a realitzar tasques d’altres naturaleses, com les acadèmiques. 

AIKIDO: L’Aikido és un art marcial original del Japó.
La característica fonamental de l’Aikido és la recerca de la neutralització del contrari en situacions de conflicte, donant lloc a la derrota de l’adversari sense danyar, en comptes de destruir o humiliar. L’Aikido busca formar els seus practicants com promotors de la pau.

PATINATGE ARTÍSTIC: Introduir els infants en el mon del patinatge artístic, donant prioritat als aspectes formatius i esportius. Fomentar l’esforç del treball tant a nivell individual com col•lectiu. Educar i contribuir al desenvolupament físic, social i moral del nen/nena.
Convivència, relacionar-se, responsabilitat, respecte, esportivitat, esforç i superació... Tot això es pot fomentar a partir del patinatge.
Als nens que s’inscriguin se’ls pot facilitar patins fins desembre de 2013. A partir d’aquesta data els CPA Caldes d’Estrac oferirà comprar patins de segona mà  a un preu econòmic.

CREA CREA: Taller d’expressió creativa i emocional mitjançant  les arts plàstiques, la música i el moviment expressiu.

FUTBOL SALA: Sessions en les que els nens aprendran la tècnica bàsica del futbol sala que els permeti dominar les accions més bàsiques d’aquest esport divertint-se i desenvolupant el joc amb equip.