L’AFA de l’escola el Turó del Drac és una entitat que agrupa voluntàriament a les famílies de l’escola amb la finalitat principal de promoure la participació i contribuir a la millora de la qualitat de la nostra escola.
Aquest recolzament el donem de moltes maneres:
organitzant activitats extraescolars i el servei d’acollida
col·laborant en l’organització de les festes tradicionals del calendari escolar
impulsant la Colla gegantera del turó del drac i el nostre gegant Crestes
establint un diàleg amb mestres i equip directiu per tractar els temes que afecten a totes les famílies
proposant activitats i fent suggeriments en relació amb el funcionament de l’escola
ajudant a l’escola en la millora de les instal·lacions i l’adquisició de materials i equipament

Entra a l'apartat Fes-te’n soci/a!

28 de gener del 2012

Canet es fa sentir al carrer per reclamar el segon institut

Unes tres-centes persones exigeixen al govern local que cedeixi uns terrenys a Ensenyament perquè es faci l'equipament

L'alcalde manté que el compromís hi és i que serà una realitat a finals d'any

Unes tres-centes persones es van manifestar ahir amb xiulets i cassoles pels carrers del centre de Canet per reclamar a l'Ajuntament que cedeixi uns terrenys perquè Ensenyament pugui construir el segon institut a la població. La convocatòria, a càrrec de les AMPA de les diferents escoles i del mateix institut, respon a una situació que la comunitat educativa qualifica “d'insostenible”. L'institut actual, que també és el referent per als estudiants de Sant Cebrià de Vallalta i Sant Pol de Mar, va ser construït per donar cabuda a uns 450 alumnes i és ocupat ja per més de 700.
La Generalitat preveu ampliar-lo el curs vinent amb un mòdul als terrenys del costat on hi ha les pistes de patinatge. L'alcalde, Jesús Marín (CiU), explicava ahir que aquesta serà una situació provisional que permetrà guanyar espai per a serveis, vestidors i una aula de música. Segons va dir, la Generalitat descarta per qüestions de seguretat el trasllat dels alumnes a l'antiga escola de teixits tal com proposava la comunitat educativa. Així mateix ho va explicar en la reunió que van fer dijous les famílies i on es va anunciar que abans d'acabar l'any l'Ajuntament farà la cessió definitiva per fer el segon institut, que podria ser o a les pistes d'atletisme o al solar de la deixalleria.
L'alcalde confia que en el curs 2013/2014 el centre es descongestionarà amb l'entrada en funcionament de l'institut de la Vallalta, que es faria als terrenys oferts pel municipi veí de Sant Cebrià. Tot i els compromisos del govern local, ahir al carrer els veïns exigien que “s'anés més enllà” i que es fes com més aviat millor la cessió dels terrenys per construir el segon institut.

LA FRASE


No entenc el motiu de la manifestació si ja hem dit que cedirem els terrenys abans d'acabar l'any
Jesús Marín
ALCALDE DE CANET DE MAR

Més activitats de suport al nou equipament


La manifestació d'ahir és només l'inici d'un seguit d'accions ciutadanes destinades a mantenir viva la demanda del nou centre educatiu a Canet. Sense anar més lluny, avui es convoca la gent al migdia davant de la figura de Neptú al passeig marítim per pintar pancartes reivindicatives. Finalment, dimecres que ve, dia 1 de febrer, els alumnes de sisè de primària i de primer d'ESO estan convocats a fer la classe de nou a deu del matí al pati.


(Via  El Punt