dissabte, 8 de novembre de 2008

Torneu a casa tortugues


Avui ha tingut lloc a la platja de llevant a Premià de mar el tradicional alliberament de tortugues que han estat ingressades al CRAM, centre de recuperació d’animals marins.

A la mateixa platja s'ha fet la III Jornada de conservació del medi marí, destinada a conscienciar sobre la importància de preservar el ecosistemes marins. (veure activitats programades)

Els nostres nens que ara fan primer, van fer l’any passat el projecte sobre les tortugues marines, i van visitar les instal·lacions del CRAM (web) on van poder veure com estaven els animals ferits i quines conseqüències deriven d’un mal ús de utensilis de pesca o d’altres residus.

La “Torna a casa” els hi ha omplert el cor de satisfacció i alegria, al veure com les tortugues que estaven tant malaltes tornaven al mar, sabent totes les cures que han tingut amb elles.

Han participat al concurs de figures de sorra, en la xocolatada i en petites exposicions de conscienciació.

veure més fotos

De tot cor donem les gracies a l’Arian Gilabert per la seva iniciativa.

2 comentaris:

 1. Ha estat un plaer poder compartir de nou una jornada amb els nens i nenes de 1r (i les nostres famílies!). A més, el motiu s'ho valia: quina emoció, barreja d'alegria i tristesa, veure com les tortugues tornaven al mar! Una experiència bonica de veritat: poder comprovar com aquells animals que vam conèixer ferits ara tornaven sans a casa seva.
  Vam trobar a faltar moltes persones que per diversos motius no van poder assisitir. A veure si la propera vegada hi som tots!
  Vull donar les gràcies als alumnes de 1r que, amb el seu entusiasme , ganes de saber i sensibilitat, ens han permès gaudir d'aquesta meravellosa experiència. I als seus pares per organitzar i permetre aquesta trobada.També agrair al CRAM que divulgui entre els infants els perills que els humans som moltes vegdes pel medi que ens envolta.
  Gràcies a tots i fins aviat!

  ResponElimina
 2. Què maco va ser! Molt emotiu. El Jan s'ho va perdre però l'Eric li va explicar amb detall. Per a la propera esperem ser tots quatre i participar una mica més.

  Desitjo que aquestes 6 tortugues puguin viure al mar durant molts i molts anys sense tornar a quedar atrapades pels homes.
  TORNEU A CASA TORTUGUES!

  ResponElimina

Si us plau, identifiqueu-vos per fer servir els comentaris.