L’AFA de l’escola el Turó del Drac és una entitat que agrupa voluntàriament a les famílies de l’escola amb la finalitat principal de promoure la participació i contribuir a la millora de la qualitat de la nostra escola.
Aquest recolzament el donem de moltes maneres:
organitzant activitats extraescolars i el servei d’acollida
col·laborant en l’organització de les festes tradicionals del calendari escolar
impulsant la Colla gegantera del turó del drac i el nostre gegant Crestes
establint un diàleg amb mestres i equip directiu per tractar els temes que afecten a totes les famílies
proposant activitats i fent suggeriments en relació amb el funcionament de l’escola
ajudant a l’escola en la millora de les instal·lacions i l’adquisició de materials i equipament

Entra a l'apartat Fes-te’n soci/a!

14 de gener del 2011

¨Xerrada sobre la Integració Sensorial,factor clau en el desenvolupament infantil¨


Hola a tothom!


Des de la comissió pedagògica informem que ja tenim data fixada per a la ¨Xerrada sobre la Integració Sensorial,factor clau en el desenvolupament infantil¨ que impartirà a la nostra escola la directora i terapeuta del CEIB (Centre d' estimulacio infantil de Barcelona), Barbara Viader.

La data serà dilluns dia 24 de gener i es farà una primera xerrada per a l'equip pedagògic, de 17.15 a 18.30 h. i una segona per als pares de 18.30 a 19.45 h.


TÍTOL: La Integracio Sensorial, factor clau en el desenvolupament infantil(com és el funcionament del cervell en la fase d'aprenentatge a educació infantil i primària)

EXPLICACIÓ:Com a directora i terapeuta del CEIB, he preparat un taller per explicar-vos la Integració Sensorial, com a habilitat bàsica per al correcte desenvolupament infantil.

A través d'aquest taller tindreu una possible explicació a le 3 problemàtiques que més afecten els infants que tenen dificultats d'integració sensorial:

-hiperactivitat, dèficit d'atenció,problemes conductuals-emocionals.
-dificultats sensorials: hipersensibilitat, baix registre, pors, inseguretats...
-dificultats dáprenentatge i/o de coordinació motriu

Els nens que tenen dificultats de processament sensorial, sovint tenen reaccions i respostes diferents, que no tenen una explicació de tipus emocional o conductual, i que no acostumen a
respondre tampoc a cap lesió neurològica ni a cap alteració de tipus cognitiu. Les seves reaccions i respostes són diferents perquè el seu cervell està registrant i interpretant els estímuls
de forma diferent (els sorolls, el seu propi cos, el moviment, el tacte, la visió..)

Us animo a comprendre millor el processament sensorial perquè pugueu ajudar-los a millorar el seu desenvolupament en general.