L’AFA de l’escola el Turó del Drac és una entitat que agrupa voluntàriament a les famílies de l’escola amb la finalitat principal de promoure la participació i contribuir a la millora de la qualitat de la nostra escola.
Aquest recolzament el donem de moltes maneres:
organitzant activitats extraescolars i el servei d’acollida
col·laborant en l’organització de les festes tradicionals del calendari escolar
impulsant la Colla gegantera del turó del drac i el nostre gegant Crestes
establint un diàleg amb mestres i equip directiu per tractar els temes que afecten a totes les famílies
proposant activitats i fent suggeriments en relació amb el funcionament de l’escola
ajudant a l’escola en la millora de les instal·lacions i l’adquisició de materials i equipament

Entra a l'apartat Fes-te’n soci/a!

14 de novembre del 2022

Comanda marxandatge

Famílies, obrim comanda de marxandatge!

Des d'avui i fins al pròxim dia 20 de novembre podeu demanar per Ampasoft l'article que necessiteu, ja sabeu que és segons demanda.

Com a novetat hem incorporat els pantalons curts de xandall, una peça molt demandada per les famílies, esperem que us agradi.

I no oblideu que podeu demanar talles per adults!

A les famílies sòcies us girarem un rebut i a les no sòcies ja sabeu que haureu de pagar en efectiu o transferència bancària.

10 de novembre del 2022

Recollida de taps de plàstic solidaris

Famílies del Turó.

Aquest any a part de recuperar l'activitat de venda de coques dels divendres, gestionat per l'Escola i amb la participació de l'AFA amb la venda de sucs, batuts i xocolatines, també SOM PUNT DE RECOLLIDA DE TAPS DE PLÀSTIC SOLIDARIS.

Trobareu el contenidor fix cada dia al vestíbul de l'escola i els divendres al costat de les taules de coques.

Gràcies per col·laborar en la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual del centre especial de treball de la CEO Fundació el Maresme.



3 de novembre del 2022

Festa de la Castanyada

Famílies del Turó,

després de dos anys de pandèmia que ens han impedit participar activament en les festes de l'escola, aquest any finalment ens hi hem abocat de ple.
L'AFA ha cuit les tradicionals castanyes i fer de la Festa de la Castanyada un dia ben especial.

20 d’octubre del 2022

Candidatures eleccions Junta Directiva


Benvolgudes famílies,

un cop finalitzat el termini de presentació de candidatures a les eleccions de la Junta Directiva, us fem saber que s'ha presentat una única candidatura.

Podeu consultar-la aquí.

Aprofitem per recordar-vos i animar-vos a participar en la propera Assemblea general que tindrà lloc a l'escola el dilluns dia 24 d'octubre.



18 d’octubre del 2022

La Grossa de Cap d'Any

Ja tenim aquí la Grossa de Cap d'Any!

Podeu dirigir-vos a l'AFA en horari d'atenció a les famílies, però aquest divendres a la Festa d'en Crestes estarem els membres de l'AFA venent loteria.

Butlleta a 3€ i es juga a dos números, els dos guanyadors 😀😀😀

Afanyeu-vos i no us quedeu sense!

30 de setembre del 2022

Convocatòria Eleccions Junta AFA Turó del Drac 2022

El pròxim dia 24 d’octubre se celebrarà l’Assemblea general d’enguany i es realitzarà el procés electoral de renovació i/o reelecció dels membres de la Junta Directiva de l’Associació. 

Com PRESENTAR una CANDIDATURA per la junta Directiva de l’Associació

Qui pot presentar-se?

Poden presentar-se aquells membres, socis de l’AFA que estiguin donats d’alta en el moment de la convocatòria de les eleccions i que estiguin al corrent de pagament de les quotes i de les activitats gestionades per l’Associació. 

Com són les candidatures?

Són candidatures tancades, formades per socis que decideixen presentar-se com a grup. Aquesta candidatura ha d’estar formada com a mínim per quatre persones i s’haurà d’especificar quin càrrec n’assumirà cadascuna (Presidència, Vicepresidència, Tresoreria, Secretaria i vocals si s’escau). 

Termini de presentació de candidatures

Les candidatures es podran presentar entre el 1 i el 18 d’octubre (ambdós inclosos). No s’acceptaran propostes passada aquesta data.

Enviar email a ampa@turodeldrac.cat

Cal especificar nom i cognoms dels membres i programa amb objectius a assolir durant el mandat.

Calendari del procés electoral 

Del 1 a l’18 d’octubre > presentació de candidatures

Entre el 20 i el 21 d’octubre > les llistes candidates es publicaran pels canals habituals (web de l’AFA i correu electrònic)

24 d’octubre > Votació de les candidatures a l’assemblea general

Com puc votar?

L'elecció dels membres de la junta directiva es farà per votació presencial en Assemblea general, tal com estableixen els nostres estatus.

Pot votar un membre per cada família que és sòcia de l'AFA. Per poder votar cal estar al corrent del pagament de la quota de socis, així com de qualsevol de les activitats que gestiona l'AFA.


Us animem a participar en aquestes eleccions, tant per a escollir representants com per a formar part de la Junta. L’AFA som tots i totes!!



Festa 10 anys Crestes

Estem d'aniversari, ara fa tot just 10 anys d'aquestes imatges, no deixeu de visitar l'àlbum 11-2012 | Com es va crear en Crestes del nostre blog Colla Gegantera.

En Crestes compleix 10 anys i la Colla Gegantera li vol fer una gran festa per celebrar-ho.

El pròxim divendres dia 7 d'octubre ho celebrarem tots plegats a l'escola.

📍 A les 15 h començarà un espectacle per tots els nens i nenes a càrrec del Burro dels jocs.

📍 A les 16 h s'obriran les portes de l’escola per totes les famílies per ballar i cantar la cançó d'en Crestes. Pels que encara no la sabeu, recordeu que teniu el KARAOKE a la vostra disposició.

Acabarem la festa amb un berenar a tot l'alumnat a càrrec de l'AFA.

Ús i esperem a tots, i ull, alumnes, mestres i famílies en la mesura que sigui possible, vingueu vestits de verd, a en Crestes li farà molta il·lusió!!!

És l’escola la seva cova!!!!



12 de juliol del 2022

13 de maig del 2022

Retrobament Escola-Famílies amb les Danses de Primavera

Avui a l'escola ens ha ofert un dia festiu amb l'exhibició de les Danses de Primavera.

Quin goig veure l'escola plena de famílies després de 2 anys de pandèmia!

En  Crestes no ha deixat perdre l'ocasió per a sortir a ballar amb tots els nens i nenes de l'escola Turó del Drac!

Una gran festa! Aquí algunes fotos.

22 d’abril del 2022

Regala roses per Sant Jordi

 

Aquest dissabte 23 d'abril Sant Jordi, tindrem paradeta de venda de roses 🌹al carrer Ample durant tot el dia.

Com ja és tradició venen acompanyades d'un punt de llibre elaborat pels nostres fills/es.

Us animem a tots/es a participar, ja sabeu que els beneficis són íntegrament per a invertir en la nostra escola.

Per Sant Jordi REGALA ROSES del Turó!

Aquí pots veure les imatges del dia, Visca Sant Jordi!

10 de març del 2022

Comunicat demanda de conciliació AFA

Com a representants de les famílies del centre i en defensa de l'honor de la nostra comunitat educativa, hem presentat una demanda de conciliació, prèvia a la interposició d'una querella criminal, contra el que considerem un delicte de calúmnies i injúries per part dels següents Diputats del Parlament de Catalunya:

- Sr. CARLOS CARRIZOSA TORRES

- Sra. LORENA ROLDAN SUÁREZ

- Sr. SERGIO MACIAN DE GREEF

Tots ells, en la sessió del Ple del Parlament de Catalunya celebrada el passat 15 de desembre de 2021, van fer manifestacions intolerables contra la nostra comunitat educativa, especialment contra les famílies, acusant-nos d'assetjar i agredir a la família que va sol·licitar que s'impartís un 50% de les classes de la nostra escola en llengua castellana.

Aquestes declaracions no es corresponen amb el clima de bona convivència que existeix a la nostra escola, ni amb l'actitud de les famílies, que sempre hem rebutjat qualsevol forma d'assenyalament, intolerància o falta de respecte. Considerem que la nostra escola ha estat objecte de criminalització per part d'alguns partits polítics, amb la voluntat de construir un relat absolutament fals sobre la situació lingüística a les escoles catalanes i contra el model lingüístic de l'escola a Catalunya.

Aquestes manifestacions han atemptat greument contra el nostre dret a l'honor, i han acabat comportant i fomentant una veritable situació d'assetjament i assenyalament públic cap a la nostra comunitat educativa. Fins i tot van arribar a aparèixer pintades amenaçadores a l'entorn escolar, així com insults i desqualificacions en mitjans de comunicació i xarxes socials. Una situació que amenaça amb trencar l'ambient cohesionat de la nostra escola i afecta fins i tot els drets més bàsics dels nostres infants. En aquest sentit, considerem que és absolutament irresponsable l'actitud de confrontació que han tingut determinats representants polítics.

Defensem que l'escola és un entorn que requereix d'especial atenció i empara. D'acord amb la legislació nacional i internacional que protegeix a la infància, l'escola és un espai que ha tenir com un dels seus principals objectius el de preservar els drets dels infants, i que aquests els puguin exercir dins un model de relació i convivència que ofereixi un marc segur i saludable. Premisses bàsiques que, malauradament, han ignorat les persones contra les qui es dirigeix la present demanda de conciliació.

És precisament per preservar la seguretat i la convivència del nostre centre educatiu, i en defensa de l'honor col·lectiu de la nostra comunitat, que ens sentim amb l'obligació d'actuar judicialment per exigir responsabilitat política. Per aquesta raó, instem a les persones demandades a rectificar les seves afirmacions i a establir mecanismes perquè fets com els que denunciem no es tornin a produir.


Associació de Famílies d'alumnes de l'escola Turó del Drac



7 de març del 2022

Recaptació 5a Xocolatada

ATENCIÓ FAMÍLIES,  us volem comunicar l'espectacular xifra recaptada enguany amb la iniciativa Xocolatada Solidària 2022:

3.250,42 euros!!!!!!!!!

D'aquests, 380 euros han estat recaptats a la nostra escola! A més dels 100 euros aportats per l'AFA Turó del Drac.


Moltíssimes gràcies nens i nenes, famílies i professorat per fer-ho possible!!
Moltes gràcies CRESTES🐲 per haver-nos ajudat a MUNTAR UN BON CACAU!!!

I si voleu seguir-hi col·laborant, podeu fer el vostre donatiu a https://xocolatadasolidaria.org/landing/donacio.html

26 de febrer del 2022

La violència mai pot ser el camí

Des de l'AFA del Turó del Drac volem exposar el nostre total rebuig a qualsevol forma de violència.
La violència mai no pot ser el camí.

El nostre desig és que tothom pugui créixer en un entorn on el diàleg sigui la solució als conflictes.

Per això manifestem tota la nostra solidaritat amb les famílies afectades pel conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna
.

La pau és el camí per a tots els pobles.

25 de febrer del 2022

En Crestes també s'ha disfressat

La Colla està molt activa i com no podia sé d'una altra manera, han vestit al Crestes per l'ocasió, aquest any la temàtica de Carnaval a l'escola es Estils Pictòrics.

Fes un tomb per l'àlbum de fotos per veure el procés d'elaboració!!!


21 de febrer del 2022

5a Xocolatada Solidària

Famílies del Turó,

La 5a Xocolatada Solidària per al Càncer Infantil de l'Hospital Sant Joan de Déu ja forma part del calendari AFA.
Enguany ha tingut una molt bona acollida, i encara queden molts dies per fer donacions, recordeu que és durant tot el mes de febrer que es poden fer donatius, mitjançant aquestes tres propostes:

> Transferència a AMPES CANET sota el concepte XOCOLATADA al número de compte: 
ES48 2100 8724 9113 0023 5546 
> A les guardioles de les entitats col·laboradores
> Al web: www.xocolatadasolidaria.org amb el codi d'inscripció 0007-114

Us animem a participar-hi, MUNTAREM UN BON CACAU !