L’AFA de l’escola el Turó del Drac és una entitat que agrupa voluntàriament a les famílies de l’escola amb la finalitat principal de promoure la participació i contribuir a la millora de la qualitat de la nostra escola.
Aquest recolzament el donem de moltes maneres:
organitzant activitats extraescolars i el servei d’acollida
col·laborant en l’organització de les festes tradicionals del calendari escolar
impulsant la Colla gegantera del turó del drac i el nostre gegant Crestes
establint un diàleg amb mestres i equip directiu per tractar els temes que afecten a totes les famílies
proposant activitats i fent suggeriments en relació amb el funcionament de l’escola
ajudant a l’escola en la millora de les instal·lacions i l’adquisició de materials i equipament

Entra a l'apartat Fes-te’n soci/a!

10 de març del 2022

Comunicat demanda de conciliació AFA

Com a representants de les famílies del centre i en defensa de l'honor de la nostra comunitat educativa, hem presentat una demanda de conciliació, prèvia a la interposició d'una querella criminal, contra el que considerem un delicte de calúmnies i injúries per part dels següents Diputats del Parlament de Catalunya:

- Sr. CARLOS CARRIZOSA TORRES

- Sra. LORENA ROLDAN SUÁREZ

- Sr. SERGIO MACIAN DE GREEF

Tots ells, en la sessió del Ple del Parlament de Catalunya celebrada el passat 15 de desembre de 2021, van fer manifestacions intolerables contra la nostra comunitat educativa, especialment contra les famílies, acusant-nos d'assetjar i agredir a la família que va sol·licitar que s'impartís un 50% de les classes de la nostra escola en llengua castellana.

Aquestes declaracions no es corresponen amb el clima de bona convivència que existeix a la nostra escola, ni amb l'actitud de les famílies, que sempre hem rebutjat qualsevol forma d'assenyalament, intolerància o falta de respecte. Considerem que la nostra escola ha estat objecte de criminalització per part d'alguns partits polítics, amb la voluntat de construir un relat absolutament fals sobre la situació lingüística a les escoles catalanes i contra el model lingüístic de l'escola a Catalunya.

Aquestes manifestacions han atemptat greument contra el nostre dret a l'honor, i han acabat comportant i fomentant una veritable situació d'assetjament i assenyalament públic cap a la nostra comunitat educativa. Fins i tot van arribar a aparèixer pintades amenaçadores a l'entorn escolar, així com insults i desqualificacions en mitjans de comunicació i xarxes socials. Una situació que amenaça amb trencar l'ambient cohesionat de la nostra escola i afecta fins i tot els drets més bàsics dels nostres infants. En aquest sentit, considerem que és absolutament irresponsable l'actitud de confrontació que han tingut determinats representants polítics.

Defensem que l'escola és un entorn que requereix d'especial atenció i empara. D'acord amb la legislació nacional i internacional que protegeix a la infància, l'escola és un espai que ha tenir com un dels seus principals objectius el de preservar els drets dels infants, i que aquests els puguin exercir dins un model de relació i convivència que ofereixi un marc segur i saludable. Premisses bàsiques que, malauradament, han ignorat les persones contra les qui es dirigeix la present demanda de conciliació.

És precisament per preservar la seguretat i la convivència del nostre centre educatiu, i en defensa de l'honor col·lectiu de la nostra comunitat, que ens sentim amb l'obligació d'actuar judicialment per exigir responsabilitat política. Per aquesta raó, instem a les persones demandades a rectificar les seves afirmacions i a establir mecanismes perquè fets com els que denunciem no es tornin a produir.


Associació de Famílies d'alumnes de l'escola Turó del Drac



7 de març del 2022

Recaptació 5a Xocolatada

ATENCIÓ FAMÍLIES,  us volem comunicar l'espectacular xifra recaptada enguany amb la iniciativa Xocolatada Solidària 2022:

3.250,42 euros!!!!!!!!!

D'aquests, 380 euros han estat recaptats a la nostra escola! A més dels 100 euros aportats per l'AFA Turó del Drac.


Moltíssimes gràcies nens i nenes, famílies i professorat per fer-ho possible!!
Moltes gràcies CRESTES🐲 per haver-nos ajudat a MUNTAR UN BON CACAU!!!

I si voleu seguir-hi col·laborant, podeu fer el vostre donatiu a https://xocolatadasolidaria.org/landing/donacio.html