L’AFA de l’escola el Turó del Drac és una entitat que agrupa voluntàriament a les famílies de l’escola amb la finalitat principal de promoure la participació i contribuir a la millora de la qualitat de la nostra escola.
Aquest recolzament el donem de moltes maneres:
organitzant activitats extraescolars i el servei d’acollida
col·laborant en l’organització de les festes tradicionals del calendari escolar
impulsant la Colla gegantera del turó del drac i el nostre gegant Crestes
establint un diàleg amb mestres i equip directiu per tractar els temes que afecten a totes les famílies
proposant activitats i fent suggeriments en relació amb el funcionament de l’escola
ajudant a l’escola en la millora de les instal·lacions i l’adquisició de materials i equipament

Entra a l'apartat Fes-te’n soci/a!

20 de desembre del 2019

25 de novembre del 2019

Taller pasta de dents

Aquest passat divendres varem portar a terme el taller de pasta de dents, organitzada per l'AMPA amb motiu de la setmana Europea de la prevenció de residus.
Un taller en família per elaborar pasta de dents sense cap mena de tòxics i pensat per a adquirir consciència i respecte cap al medi ambient, donant especial cura a l'autogestió saludable a casa.
L'experiència ha estat molt enriquidora i positiva, la participació era limitada i les places es varen esgotar ràpidament.
Aquí us deixem un recull de fotografies de la sessió i també una recepta, perquè si algú n'està interessat, s'ho pugui fer a casa. I tots puguem dir que a casa i a l'escola Reduïm, Reutilitzem i Reciclem!!!


8 de novembre del 2019

Divendres de coques

Famílies del Turó,
es divendres i ens acompanyen les coques i el Projecte Solidari.  Recordeu que fem recollida de taps i que s'ha de dipositar en el contenidor de cartró que està al costat de les taules de coques.

Gràcies per la vostra col.laboració.

31 d’octubre del 2019

Castanyada a l'escola!

Arriba la tardor i de nou ens trobem celebrant la Castanyada.
Com es habitual l'AMPA ha participat oferint castanyes a tots els nens i nenes. Des de la una del migdia hem estat coent castanyes i preparant tot el parament perquè totes les famílies pugin gaudir d'una bona festa.

Podeu feu una ullada a les fotografies, on podreu veure que els portadors de la Colla han fet ballar el nostre estimat Crestes.

Salut i bona castanyada

28 d’octubre del 2019

L'AMPA inverteix en material informàtic

Enguany l'AMPA ha invertit en material informàtic.
Es tracta de 30 tauletes, el seu ús principalment és per a poder treballar amb el nou  material  de matemàtiques  a  Cicle  Inicial  i  Cicle mitjà: InnovaMat, tot i que tots els cicles en surten beneficiats.

Recordeu el correu que ens va fer arribar l'escola on informava d'aquesta incorporació dins el Projecte Educatiu, emocionar, estimular i motivar l'alumnat en l'aprenentatge.
Material elaborat per un grup d’experts, referents en la didàctica de les matemàtiques, de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Us podeu informar més del que és INNOVAMAT si seguiu l'enllaç.

7 d’octubre del 2019

Assemblea General socis AMPA

Us comuniquem que l’Assemblea General de socis d’enguany, tindrà lloc el dimecres 23 d’octubre a les 17:00 h a l’escola. 

L'assemblea General és el màxim òrgan de participació de l’AMPA i és important la vostra assistència i participació.
En aquesta assemblea es farà un resum de l'activitat realitzada per l'Ampa el curs 2018/19, l'estat de comptes i les propostes de cara al curs 2019/20 . També és el moment en què, si teniu ganes de col·laborar per millorar els serveis de la nostra escola, us integreu a la junta.

El dia de l'assemblea disposem de servei d'acollida gratuït per a les famílies que ho necessitin.


Jornada participativa Projecte Patis

Benvolgudes famílies sòcies de l'AMPA,

Aquest curs des de l’Ampa i l'escola continuem treballant amb el Projecte dels patis per tal millorar els patis de la nostra escola.

El proper 27 d’octubre al matí farem una jornada participativa oberta a totes les famílies de l’AMPA per pintar i realitzar diferents tasques de manteniment. Serà una jornada en què infants, mares, pares i totes aquelles persones que vulgueu podreu col·laborar alhora que passarem una bona estona.

Després de la jornada de treball farem una dinar popular al mateix pati de l'escola.

Menú complert: mongetes seques, botifarra, pa amb tomàquet, aigua/vi i postres-Preu 6 euros
Menú botifarra: botifarra, pa amb tomàquet, aigua/vi i postres- Preu 4 euros

Les famílies que us vulgueu apuntar al dinar podeu passar a apuntar-vos i pagar al despatx de l'AMPA com a màxim el 18 d’octubre.

Us animem a que vingueu a la jornada participativa i dinem tots plegats!!!

Seguiu l'enllaç per a recordar les anteriors participatives
2015 maig
2015 novembre
2016 maig
2016 novembre
2017 març
2019 març

Nou horari oficina AMPA

Benvolgudes famílies,
us informem que tenim nous horaris d'atenció a les famílies al despatx de l'Ampa:

Dilluns de 09.00 a 10.30 h
Dimecres i Divendres de 15.00 a 17.30 h

Recordeu que us podeu comunicar també mitjançant el correu electrònic ampa@turodeldrac.cat


27 de maig del 2019

Mostra Extraescolars

Ja tenim aquí el mes de juny i la Mostra d'Extraescolars.
Des de la comissió d’Extraescolars us volem convidar a la MOSTRA D’EXTRAESCOLARS, a on tots els nens i nenes que han fet les activitats mostraran el que han après al llarg del curs!!!
Degut a la gran quantitat d’activitats la mostra es realitzarà en diferents dies, us avancem l’horari
per tal de que pugueu venir a les activitats que us interessin:


Les famílies de l’alumnat que fa extraescolars ja haureu rebut un comunicat indicant a quina hora
heu de ser a l’escola i si heu de portar quelcom.
L’escola romandrà tancada per tant recordeu que per accedir a les instal∙lacions ho haureu de
fer per la porta del pati davant la pista.

Gràcies per la vostra col∙laboració, us hi esperem!!!

20 de maig del 2019

XXI Trobada de Gegants d'escola de Catalunya

Paraules del Cap de Colla.

"Un cop acabada la jornada, només podem que donar les gràcies, tant a l'Ajuntament com a l'Escola que des del minut 0 ens han donat el seu suport, a tots els voluntaris que han participat de la trobada, als fantàstics nens que han fet de guia a les colles, naturalment, a totes les colles que han vingut, als Perkutes de Canet, que mai tenen un no com a resposta, als Tabalers dels diables i la Colla de diables que tot i no haver pogut fer el seu espectacle per culpa de la pluja, també des d'un inici van estar disposats a col·laborar, a l'Enric per guiar-nos en tot moment en la seguretat de la jornada i els seus consells, a Ludiespai amb els seus fantàstics jocs gegants de fusta, al Mag Marcel i la seva màgia, als Tabalers soroll.som que han vingut a participar del Perkugralla, en Ferran per haver-nos fet d'speaker, i segur ens deixem algú però també moltes gràcies!!!!!

Però en especial a tota la Colla del Turó del Drac perquè organitzar una trobada d'escoles i donar menjar a gairebé 700 persones no és fàcil però amb gent com vosaltres ho sembla, sou fantàstics!!!!!

És l'escola la seva cova!!!!!

Segueix l'enllaç per a veure les fotografies del dia, i atents perquè l'àlbum s'ampliarà de seguida que la reportera Montse Moral ens les faci arribar!

23 d’abril del 2019

Diada de Sant Jordi

Sant Jordi, quina gran festa i quina alegria poder gaudir-ne! Regala llibres, roses i petons, una combinació excel·lent :)

L'AMPA ha participat en aquesta festa com en els darrers anys amb la venda de roses. Roses amb el seu encant especial, el punt de llibre elaborat pels nostres fills i filles.

Gràcies a tots per la participació, s'han venut totes les roses i ja sabeu que els beneficis són íntegrament per a invertir en la nostra escola.

Doneu una ullada alguns dels moments a la nostra parada.

31 de març del 2019

Jornada participativa patis

Una jornada molt participativa, estem molt i molt contents que s'hagin apuntat tantes famílies i amb tantes ganes de treballar.

Hem començat ben d'hora ben d'hora, els més menuts ens han pintat tot el mur del pati de color verd a joc amb la resta de l'escola.

També hem construït un nou sorral amb dues barres d'equilibris i hem acabat d'enjardinar una petita zona de l'entrada del pati posterior.

El dia ens ha acompanyat i hem pogut gaudir de la jornada tot acabant amb un dinar de germanor suculent:), uns calçots amb botifarra i bunyols!!!

Esperem que us agradi i fins a la següent, que això no s'acaba aquí. Per a veure fotos podeu seguir aquest enllaç.

4 de març del 2019

Recapte de la Jornada Solidària


Un èxit la 2a xocolatada solidària per a la investigació del càncer infantil. 
S'han recaptat un total 1.188 Euros
MOLTES GRÀCIES


Rua infantil de Carnestoltes

Estimades famílies,

enguany l'escola ha escollit com a temàtica per a disfressar-nos la celebració dels 500 ANYS DE LA PRIMERA VOLTA AL MÓN.
Com a motiu principal els blaus i verds del mar, el globus terraqüi, les caravel·les i les bruixoles.

Aquí teniu un petit recull de fotografies cedides per a varis pares/mares de l'escola.
Ja sabeu que podeu col·laborar en aquest arxiu històric de l'escola enviant fotografies a ampa@turodeldrac.cat

16 de febrer del 2019

Xocolatada solidària

Benvolgudes famílies,
Diferents Ampes de Canet de mar (Escoles Turó del Drac, FEDAC, Iglesias, IES lluís Domènech i Montaner i Sunsi Mora) organitzem una xocolatada solidària en adhesió a la campanya per recaptar fons per la recerca del càncer infantil que es du a terme a l'hospital Sant Joan de Déu https://xocolatadasolidaria.org

La xocolatada tindrà lloc el proper 1 de març en acabar la rua de carnestoltes de les escoles (a partir de les 16:30h) a la Riera Sant Domènech davant de la biblioteca. 

Durant la setmana vinent (del  18 al 22 de febrer) farem venda anticipada de tiquets al despatx de l'Ampa. Hem establert un donatiu mínim de 2 €, l'import obtingut es destinarà íntegrament a aquesta causa i s'ingressarà directament en un compte de titularitat d'aquest hospital.

15 de febrer DIA INTERNACIONAL DEL CÀNCER INFANTIL, sabies que:
  • Cada any es diagnostiquen uns 1.200 nous casos de càncer infantil a tot Espanya, més de 200 a Catalunya.
  • El càncer infantil és molt diferent del d'adults. No es pot prevenir i la recerca és l'única via per avançar.
  • La immensa majoria dels recursos públics i privats que es destinen a la investigació del càncer se centren en el càncer d'adults, mentre que els nens són els grans oblidats.
  • L'hospital Sant Joan de Déu disposa d'un laboratori d'investigació del càncer infantil, format per un 30 professionals. Més del 70% del seu pressupost prové de les donacions privades d'entitats i persones solidàries que el fan possible.
  • Són aquestes raons i la necessitat que la investigació no s'aturi per manca de mitjans econòmics, que us proposem una manera "dolça i senzilla" d'aconseguir fons per al laboratori d'investigació.
Si no podeu participar a la xocolatada però igualment voleu col·laborar podeu passar per l'Ampa i fer el vostre donatiu.

Moltes gràcies per contribuir a que la investigació continuï endavant!!