Pàgines

15 d’octubre del 2010

Taller de cuina familiar


L´Ampa del Turó del Drac us convida al Taller de cuina familiar on el pastisser Ricard Cáceres ens ensenyarà a cuinar un pastís de formatge i un plum-cake de xocolata.


El Taller tindrà lloc dilluns 25 d’octubre a les 17.30 h al menjador de l’escola.

El taller és totalment gratuït i només cal que porteu els ingredients:

- Pastís de formatge: 1 Ou, 160 Grs. Formatge philadelphia, 1 Iogurt natural de 125 grs., 14 Grs. Maizena. 95 Grs. Sucre.
- Plum cake amb xocolata: 1 Ou, 50 Grs. Mantega, 50 Grs. Farina, 40 Grs. Sucre, 2 Grs. Llevat.

I els estris de cuina següents: 1bol gran + batedora de varilles + 1 espàtula.
Feu-nos arribar les vostres inscripcions a través dels delegats de curs o a la nostra bústia de l´Ampa abans de divendres 22 d’octubre. El Taller té una capacitat màxima de 20 famílies així que és imprescindible fer la inscripció.


Animeu-vos!
Pastís de formatge

Ingredients:

1 Ou
160 Grs. Formatge philadelphia
1 Iogurt natural de 125 grs.
14 Grs. Maizena
95 Grs. Sucre


Posarem en un vol tots els ingredients i els treballarem amb un batedor de varilles o un turmix si el tenim.
Un cop la barreja estigui homogènia i sense grumolls ho posarem en un motlle i ho courem al forn a uns 175-180ºC durant mitja hora aproximadament.

Deixar refredar abans de menjar.


Plum cake amb xocolata

Ingredients:

1 Ou
50 Grs. Mantega
50 Grs. Farina
40 Grs. Sucre
2 Grs. Llevat ( un sobre conté 8 grs. normalment)
50 Grs. Xocolata

Separarem la clara del rovell de l’ou. Posarem la clara en un vol i la començarem a muntar amb un batedor de varilles. Un cop tinguem la clara d’ou muntada i afegirem el sucre i ho treballarem una mica més.
Amb l’ajuda d’una llengua i afegirem el rovell de l’ou, la farina ( si pot ser tamisada millor) i el llevat. Ho treballarem amb suavitat i afegirem una mica de xocolata tallada a trossos petits. Un cop estigui ben barrejat ho posarem en motlles i ho courem al forn a 180ºC. El temps dependrà de la quantitat, sabrem que està cuit introduint un escuradents o un pal de broqueta i si surt net és que el plum cake ja està fet.