L’AMPA (Associació de Mares i Pares d’Alumnes) de l’escola el Turó del Drac és una entitat que agrupa voluntàriament a les famílies de l’escola amb la finalitat principal de promoure la participació i contribuir a la millora de la qualitat de la nostra escola.
Aquest recolzament el donem de moltes maneres:
organitzant activitats extraescolars i el servei d’acollida
col·laborant en l’organització de les festes tradicionals del calendari escolar
impulsant la Colla gegantera del turó del drac i el nostre gegant Crestes
establint un diàleg amb mestres i equip directiu per tractar els temes que afecten a totes les famílies
proposant activitats i fent suggeriments en relació amb el funcionament de l’escola
ajudant a l’escola en la millora de les instal·lacions i l’adquisició de materials i equipament

Entra a l'apartat Fes-te’n soci/a!

Info Jornada Escolar

El debat sobre quina ha de ser la Jornada Escolar no és nou a la nostra societat.
Des de l’AMPA creiem que és necessari aportar informació completa a les famílies, equitativa i rellevant, amb l’objectiu de generar arguments de debat i de manera individual arribar a obtenir conclusions. 
És per aquest motiu que hem creat aquesta pàgina recopilant tota mena d'informació amb relació a la Jornada Escolar als centres educatius.

A continuació, debat organitzat per l’Institut Municipal d'Educació i Treball de Vilanova i la Geltrú, data de 2021. Es tracta de sis vídeos, on es plantegen aquestes preguntes a diversos representants relacionats dins l’àrea de l'Educació, el Treball i la Salut.

Intervenen: Coordinadora AFA de Vilanova i la Geltrú, Jesús Martín d'UGT, Jordi Fernández adjunt a la Direcció de Pediatria del CAP de Sant Joan, Jordi Rodon del Consell Escolar de Catalunya, Neus Giménez d'Educació a l'hora, Sílvia Gironès de la Plataforma mantenim horaris saludables, Teresa Esparabé de CCOO i Xavier Díez, d'USTEC.

Tot seguit, us facilitem bibliografia amb un recull d'enllaços seccionats per arguments a favor, arguments en contra i d'altres enllaços d'interès.

🛈  Bibliografia a favor de la Jornada Continua 
🛈  Bibliografia a favor de la Jornada Partida  
  • Informe A les tres a casa. L'impacte social i educatiu de la jornada escolar contínua, d'Elena Sintes - Fundació Jaume Bofill, 2012.
  • Guia Jornada Escolar. Guia per decidir la millor opció, FAPAC (Federació d'Associacions de mares i pares d'alumnes de Catalunya), 2013.
  • Guia Educació a l'HoraProposta d'horaris escolars en clau d'educació a temps complert, 2019. 
  • Vídeo Educació a l'Hora (0:2:1) Uns altres horaris escolars són possibles, 2019.
  • Col·lectiu d'Escoles contra la Segregació, AMPAs i famílies de centres "d'alta/màxima complexitat" per una societat equitativa i cohesionada, 2019.
  • Web Educació 360 Educació a temps complert. Impulsors, Diputació de Barcelona, FMRPC (Federació de moviments de renovació pedagògica de Catalunya i Fundació Bofill).

🛈 Bibliografia altres enllaços d'interès